Cégünk

Hajdú Gabona zRt.

A régió lisztje a régi,jó minőségben!

„Magasztos érzés, hogy egymillió embernek adunk ételt: kenyérnek, tésztának, süteménynek való lisztet!” Dr. Lakatos Zoltán elnök-vezérigazgató

Hajdú Gabona zRt.

A magyar gabonaipar egyik kulcsszereplője, a Hajdú Gabona zRt. az Alföld közepén, az ország legnagyobb gabonatermelő vidékének centrumában fekszik. Hajdú-Bihar megyében és Debrecen városában a malomiparnak komoly tradíciói vannak. Debrecenben állt egykor a világhírű István Malom, amelynek lisztjei 1862-ben elnyerték lisztkategóriában az összes díjat a Londoni Világkiállításon. Közel 170 éves tapasztalatot és a malmi szellemi hagyatékot igyekszik átörökíteni a társaság jelenlegi két üzemében, a Bühler technológiával felszerelt Hajdúnánási Csiha Malomban és a Spomax gépeket alkalmazó Berettyóújfalu Malomban.
Bővebben

A gabonáról

Magyarország olyan kivételes helyzetben van, hogy területének jelentős része alkalmas gabonafélék termesztésére. A hazai kiváló minőségű búzaliszt mennyiségi növekedése folyamatos. E mellett a régi malmi kultúra ma már a modern technikával párosul, így elegendő egy ember egy egész üzem működtetéséhez a búza bekerülésétől a készáru kihozatalig.

Bővebben

A malomipar

A malomipar az emberiség iparai között az egyik legrégebbinek számít. A technika fejlődése a ezt az iparágat is gyökeresen megváltoztatta. Ezt jól tükrözi, hogy míg Debrecenben a 19. században 92 üzem volt használatban, jelenleg egyetlen nagy cég viszi tovább a hagyományt a régióban, a Hajdú Gabona zRt.

Bővebben

Berettyóújfalui „Nyíri” Malom

Nyíri István 1879-ben Berettyóújfaluban alapította meg motoros malmát. A malomüzem rekonstrukciója 2009-2010. évben megtörtént, melynek során lengyel Spomax gépek kerültek beszerelésre, a kapacitás pedig bővítésre került 140 tonna/nap nagyságra. Cégünk export kiszállításainak jelentős része Románia felé innen történik.

Bővebben

Hajdúnánási „Csiha” Malom

A hajdúnánási malom 1886-ban létesült, melyet Csiha Győző fejlesztett kora legmodernebb műmalmává. E malom cégünk nagyobbik, 2006-ban teljesen felújított, Bühler technológiájú üzeme, amelynek napi kapacitása 250 tonna/nap. A folytonos, állandó minőség garantálására pedig 2012-től került bevezetésre az IFS minőségbiztosítási rendszer.

Bővebben

Termékeink

Lisztkiszerelési választékunk szélesnek mondható. Termékeink az 1; 2 és 5 kg-os papírtasakon át, a 25; 30 és 50 kg-os zsákos formán keresztül akár ömlesztve is eljuttatható a partnereinkhez. A jól kiépített raktárrendszerünk pedig a lisztek folyamatos pihentetését biztosítja, ami lehetővé teszi annak optimális állapotában történő felhasználását.

Bővebben

Közélet és oktatás

Cégünk Hajdú-Bihar megye és Debrecen város társadalmi és kulturális életének aktív résztvevője. Együttműködő szervezeteink többek között a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, a Hajdú Néptáncegyüttes, vagy a Debreceni Tollaslabda Klub. A Debreceni Egyetemmel sokrétű kapcsolatunk van és csatlakoztunk az duális képzésükhöz.

Bővebben

Ha érdeklődne, itt írjon nekünk!

Kinek küldöm?