Közélet és oktatás

Közélet és oktatás

A Hajdú „Csikós” Lisztek az évtizedek alatt komoly hírnevet és elismerést vívtak ki maguknak, rendszeres résztvevői a hazai és külföldi szakmai expóknak, vásároknak, kiállításoknak, konferenciáknak. A termékcsalád egyebek mellett kiérdemelte a Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termékdíjat, melyet évek óta büszkén hirdetünk a tasakokon. 2015-ben a Hajdú-Bihar Megyei Értéktárba is bekerültek a lisztjeink.

A társadalmi részvételt fontosnak tartja a vállalatvezetés. A cég Hajdú-Bihar megye és Debrecen város társadalmi és kulturális életének aktív résztvevője már évtizedek óta. A Magyar Vöröskeresztnek és a Máltai Szeretetszolgálatnak már több mint egy évtizede lisztadományozója a cég. A debreceni Hajdú Néptáncegyüttes hagyományőrző munkájának, illetve a többszörös bajnok Hajdú Gabona Debreceni Tollaslabda Klubnak is rendszere támogatója a vállalat. Ezen segítő munka elismeréseként 2017. áprilisban az elnök-vezérigazgató urat Debrecen Város Mecénása díjával tüntették ki.

Az oktatásban szintén részt vállal a társaság. A Debreceni Egyetemmel sokrétű kapcsolata van a cégnek. 2015-től a Részvénytársaság csatlakozott az Egyetem duális képzési rendszeréhez. E mellett a kiváló minőségű gabona biztosításáért a DE MÉK Növénytudományi Intézetével közösen Búza Tanácskozást szervez minden évben, ahol a piaci szereplőknek próbál előirányzott képet adni a gabonapiac helyzetéről és a várható tendenciákról.